Новости

ИНТЕРВЈУ БАБИЛИС, ПРВ ЧОВЕК НА ЕДС: Ќе учествуваме на јавниот повик за универзален снабдувач, очекуваме транспарентен избор.

Енерџи деливери солушнс ќе учествува на јавниот повик што го распиша Владата за избор на универзален снабдувач со електрична енергија во земјава, открива во интервју за Фактор Милтиадес Бабилис, главен извршен директор на оваа компанија, која пред пет години беше купена од грчката ППЦ...

Линк со целосниот текст

ДО КРАЈОТ НА АПРИЛ ПРЕДЛОГ ДО ВЛАДАТА ЗА УНИВЕРЗАЛЕН СНАБДУВАЧ СО ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА.

До крајот на април е рокот за одлука за најповолната доставена понуда на повикот за избор на универзален снабдувач со електрична енергија и предлогот да биде доставен до Владата, информира денеска министерот за економија Крешник Бектеши...

Линк со целосниот текст

ЕДС го склучи првиот договор за откуп на електрична енергија индексиран кон МЕМО DAM

Компанијата ЕДС го склучи првиот договор за откуп на енергија индексиран кон МЕМО DAM индексот на Македонската берза за електрична енергија...

Линк со целосниот текст

ЕДС АД дел од одбележувањето на Денот на Европа

Во рамки на одбележувањето на Денот на Европа ЕДС ги спонзорираше работилниците на грчкиот уметник Атанасиос Кацарас организирани од Амбасадата на Република Грција во средното училиште за ликовни уметности и дизајн „Лазар Личеноски“ и Факултетот за ликовни уметности кои се одржаа на 11 мај, како и работилниците во гимназиите „Орце Николов“ и „Јосип Броз“ во Скопје на 12 мај...

Линк со целосниот текст

Black Friday понуда од ЕДС АД: Шест месеци попуст на трошокот за потрошена електрична енергија

Black Friday понудата која што ја подготви ЕДС АД за своите клиенти го обезбедува она што сите потрошувачи во овие кризни времиња го посакуваат – попуст на потрошената електрична енергија...

Линк со целосниот текст

ЕДС одбележува 10 години постоење - една деценија стабилен снабдувач и сигурен партнер

Energy Delivery Solutions (ЕДС) во текот на октомври годинава одбележи 10 години успешна работа на македонскиот енергетски пазар. Компанијата во текот на изминатата деценија со своето делување...

Линк со целосниот текст

Само групацијата PPC, чија членка е ЕДС АД Скопје со комплетна понуда за хидроелектраната „Чебрен“

Грчката државна компанија за производство на енергија ППС (или ДЕИ) е компанијата која до Министерството за животна средина и просторно планирање испрати комплетна понуда за доделување концесија...

Линк со целосниот текст

ЕДС АД Скопје се враќа на голема врата! Колку тендери за струја доби за неполни три месеци?

„Енерџи Деливери Солушнс“ (ЕДС) на голема врата се враќа на пазарот за снабдување со струја и тоа во услови на најголемата досега енергетска криза.

Линк со целосниот текст

ЕДС доминира на целосно либерализираниот пазар на струја во С. Македонија

ЕДС е уште подоминантен и на пазарот кај таканаречените мали потрошувачи, каде снабдувањето е неколкукратно помало.

Линк со целосниот текст